Informatie

Algemeen

Op woensdag 15 februari 2006 is, na een maandenlange voorbereiding, de nieuwe Spring & Tumbling Academie Rijnmond opgericht.

Deze vereniging fungeert als regionaal trainingspunt voor minitrampoline- en tumblingspringers.

De club start met zo'n 80 springers, die van heinde en verre komen om bij ons op een hoger niveau te komen springen. Heb je bij je eigen club nu je plafond bereikt, dan kan je bij S.T.A.R. je sprongenarsenaal uitbreiden.

S.T.A.R. is aangesloten bij de KNGU, en doet ook mee met de wedstrijden die door de bond georganiseerd worden. De springers van S.T.A.R. hebben in het verleden al bewezen op landelijk topniveau te springen, zowel individueel als in groepsverband.

Trainingstijden en -locaties

Er zijn een aantal locaties waar getraind wordt:

Vakanties

Tijdens de schoolvakanties wordt er in principe gewoon doorgesprongen. Alleen als een trainingsdag echt op een officiële feestdag valt gaat de training niet door, maar ook daar wordt bij voldoende animo wel eens van afgeweken, bijv. met Pinksteren of Pasen.

In de zomer is er een zomerstop van een week of vier, maar ook hier wordt wel eens doorgetraind door de echte bikkels.

Wedstrijden

S.T.A.R. doet mee met diverse wedstrijden, georganiseerd door de KNGU of door andere verenigingen. Zie de kalender voor de datums en meer detailinformatie.

Let wel: vanwege Corona blijft dit een voorlopige kalender. Zoals het er nu uitziet gaan de wedstrijden wel door maar je weet helaas maar nooit.

Trainers

Op dit moment heeft S.T.A.R. drie trainers: Iwan Lieverse, Robin van Musscher en Sonja van der Zee. Iwan en Robin trainen de dames en heren op maandag en woensdag; Robin samen met Sonja de "kleintjes" op de donderdag.

De trainers verzorgen niet alleen de lessen van S.T.A.R., maar zijn ook, na afspraak, beschikbaar om trainers en/of springers van andere verenigingen te scholen.

Dit is mogelijk op een van onze trainingsaccommodaties of bij u in de zaal. Ook verzorgen zij demonstraties en clinics bij u op de club. Voor meer informatie kunt u bellen naar telefoonnummer 06-28057910.

Materiaal voor demonstraties of clinics is te huur bij de Springdagen van Middelharnis.

Contributie

Contributie per 3 maanden

Donderdaggroep halve training (één uur)€ 29,72
Donderdaggroep volledige training (twee uur)€ 59,45
Dames/heren springen op ma of wo (1x in de week, 2 uur trainen)€ 85,50
Dames/heren springen op ma en wo (2x in de week, dus 4 uur trainen)€ 161,00
Oude mannen op zaterdag€ 55,00
Rustende leden€ 10,00
Freerunners/losse training, per keer€ 7,50
Inschrijfgeld nieuwe leden, eenmalig€ 10,00

Per 1-1-2010, 1-1-2012 en 1-1-2014 zijn er contributieverhogingen doorgevoerd.

De contributie wordt geïnd via een automatische doorlopende SEPA-incasso. Indien de machtiginggever het niet eens is met de afschrijving, heeft de machtiginggever het recht om binnen 8 weken dagen na dato van de incasso het geld terug te eisen van giro of bank.

Het gironummer is 1827965 (IBAN NL55INGB0001827965, BIC INGBNL2A), t.n.v. STAR te Rotterdam.

De contributie wordt in de eerste twee weken van een nieuw kwartaal geincasseerd.

Opzegtermijn: tot 1 maand voor het einde van de betaaltermijn. Opzeggingen alleen schriftelijk bij de ledenadministratie.

Inschrijfgeld voor groepswedstrijden wordt door de vereniging betaald. Voor individuele wedstrijden is dat anders: dat wordt door de deelnemers zelf betaald. Dit gebeurt ook via de automatische incasso.

Hier kun je alvast een inschrijfformulier (pdf) downloaden.

Bestuursleden en trainers

Voorzitter en trainer Robin van Musscher Laurierstraat 24 3319 HM Dordrecht 06-28057910
Secretaris en trainer (do) Sonja van der Zee Adriaan van Altenastraaat 6 3312 EB Dordrecht 06-27092765
Penningmeester Natasja Lieverse Langenhorst 277 3085 HE Rotterdam 06-24188777
Lid Erik-Jan Post Kantoorgracht 78 2611 PE Delft 015-2145243
Lid en oud-penningmeester Paul de Zeeuw Hondsdrafstraat 8 2153 CK Nieuw-Vennep 0252-675223
Lid en oud-secretaris Olga de Vries Noorderhavenkade 128a 3038 XS Rotterdam 010-4678514
Trainer (ma en wo) Iwan Lieverse Rodium 15 3162 ZG Rhoon 06-50642381

Algemeen mailadres: bestuur@springacademie.nl

Ledenadministratie: secr@springacademie.nl

Oud-bestuursleden

Lid Technische Zaken Tessa Venema T/m zomer 2011
Secretaris Heidi van Mierle T/m zomer 2011
Een paasei uit 2008!

Oud-trainers

Trainer (ma en wo) Dennis Waasdorp T/m zomer 2014

Communicatie

Veel communicatie naar de leden loopt via de website. Op de beginpagina staat het meest recente nieuws; op de kalender staat informatie over komende wedstrijden of andere activiteiten.

Daarnaast zijn er een aantal WhatsApp-groepen waarin ook een heleboel actuele zaken gecommuniceerd worden. Voor meer informatie hierover: vraag het aan je trainer.

Tevens zijn we nog op Facebook te vinden.

Pakje

Voor de Heren die een echt S.T.A.R.-pakje willen: je kunt er eentje bestellen bij CEK Gymnastics. Ons pakje is model 1934 in black Nylon/Spandex en orange Nylon/Spandex, en kost € 103,50 per stuk.

Wil je zo'n pakje kopen, stuur dan een mailtje met daarin je naam, adresgegevens en de maat die je wilt naar info@cek-gymnastics.com. De levertijd is op dit moment 10-12 weken, en je moet een aanbetaling doen van 50%.

Voor de Dames is het moeilijker: die wisselen wat vaker van pakje. Voor meer info over het huidige pakje: vraag het de trainers.

Trampolines

De senioren springen op trampolines van Dorado uit Denemarken. Wil je zo'n tramp een keer lenen voor een demo of een wedstrijd? Dat kan, en dat kost € 100,00. Vraag het bestuur voor meer informatie.

Privacy- en fotobeleid

S.T.A.R. verzamelt een aantal persoons- en andere gegevens die nodig zijn voor het kunnen functioneren van de vereniging. Ze worden gebruikt voor:

Wedstrijden en presteren op wedstrijden zijn een essentieel onderdeel van S.T.A.R. Daarom proberen we van elke wedstrijd wat foto's te plaatsen, om daarmee de prestaties van de leden extra in het zonnetje te zetten.

Daarnaast organiseert S.T.A.R. af en toe ook wat meer sociale evenementen, zoals trainingsweekenden, de jaarafsluiting en weekendjes weg rond belangrijke wedstrijden. Ook hiervan plaatsen we foto's, omdat ook dit een belangrijk onderdeel is van S.T.A.R. en hoort bij de totaalbeleving van sporten in een team.

Mocht je desondanks een foto op de site zien die je liever verwijderd wilt hebben, neem dan contact op met fotos@springacademie.nl, en we kijken wat we kunnen doen.

Overig

S.T.A.R. staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam, nummer 24391052.